друкувати


До нового навчального року Прикарпаття повністю готове

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-26 04:30:01

До нового навчального року Прикарпаття повністю готове. Дошкільна освіта, профільне навчання та забезпечення учнів підручниками - це наразі 3 головні напрямки роботи освітян. Проблем додали міністерські зміни. Перехід на 11-ти річку поглибив традиційну для першого вересня нестачу підручників.

Електронні посібники, які уже почали з'являтися на сайті міністерства методисти роздруковують, аби належно розпочати навчання хоча б з кількох параграфів. В паперовому варіанті книги сподіваються отримати лише до 1 -го листопада. Роздумують освітяни і над організацією профільного навчання за скороченою програмою. Найбільше проблем цього року, очікують освітяни, буде із дошкільною освітою. У місті ситуація не найгірша. 70% малюків нею охоплені.

Півтори тисячі на черзі. Чиновники шкодують про втрачені відомчі садки. В тих, що функціонують відкривають додаткові групи, крім того доводиться будувати нові. В області ситуація трохи гірша. По селах дошкільною освітою охоплено лише 34% дітей. На черзі 6 тисяч. За рік на Прикарпатті планують збудувати 12 садків. Зараз через впровадження обов'язкової дошкільної освіти з 5-ти років доведеться використовувати всі можливі ресурси аби охопити прикарпатських 5-тирічок. В результаті цього освітяни прогнозують проблеми з ясельними групами. Щодо загальних педагогічних засад вони незмінні. Головна увага приділятиметься фізичному та розумовому розвитку дитини, як повноцінної особистості.

Джерело: Радіо «Західний полюс»