друкувати


Німеччина сумнівається, що ЄС відмінить візи для українців до 2012 року

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-26 12:05:06

Німеччина сумнівається, що до 2012 року можливо буде скасувати візовий режим поїздок до Європейського Союзу для громадян України.

Про це заявив посол Німеччини Ганс-Юрген Гаймзьот.

"Я б не рекомендував плекати дуже великі надії, оскільки в минулому це призводило до розчарувань, причому дуже часто", - сказав посол, відповідаючи на питання, чи реально бажання України до 2012 року отримати безвізовий режим з ЄС.

При цьому він відзначив, що Україна все ж таки може ставити перед собою таку мету. Посол також допустив, що тема лібералізації візового режиму буде зачеплена в ході візиту президента Віктора Януковича до Німеччини.

Нагадаємо, 9 липня Віктор Янукович під час зустрічі з президентом Ради ЄС Германом ван Ромпеєм нагадав, що Україна розраховує в поточному році підписати з Євросоюзом угоду про асоціацію і про створення зони вільної торгівлі.

Янукович також заявив, що Україна розраховує почати виконання програми щодо введення безвізового режиму вже в поточному році.

Нагадаємо, деякі члени ЄС песимістично сприймають Україну і побоюються надавати їй безвізовий режим. Причина – організована злочинність в Україні.

Джерело: ТСН.ua