друкувати


В.Газзаєв: "Динамо" повинно було виходити у Лігу чемпіонів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-26 11:35:17

Київське "Динамо" не потрапило до групового турніру Ліги чемпіонів. У вирішальному плей-оф раунді динамівці програли "Аяксу" і тепер будуть брати участь у груповому турнірі Ліги Європи.

Після матчу керманич "Динамо" Валерій Газзаєв проаналізував гру.

- По-перше, я дуже жалкую, що ми не вийшли в груповий етап Ліги чемпіонів. Дуже добре команда виглядала в першому таймі, не вистачило реалізації тих практично стовідсоткових моментів, які ми створили.

Що стосується другого тайму, то тут, мені здається, вплинув важкий матч з "Дніпром", який ми провели два дні тому, і трохи позначилася втома. У цілому в другому таймі не було великої переваги, лише територіальна, і помилка Даніло призвела до другого м'яча.

Звичайно, я вітаю суперника з виходом до групового турніру Ліги чемпіонів, але, думаю, ми повинні були проходити цю команду - і за сумою двох зустрічей, і по грі. В цілому, звичайно, я незадоволений. Можу шкодувати, і більше нічого. Тим більше, "Аякс" нам не створював жодних проблем, з точки зору тактики тільки били м'яч вперед, сподіваючись на нашу помилку, ніякої комбінаційної гри я не побачив у команди. Є сильний гравець Суарес, який продемонстрував свою майстерність. В цілому, я дуже жалкую, що ми програли цій команді.

- Чи не запізнилися з замінами в другому таймі?
- Думаю, ні. Грали добре, тому особливої необхідності в замінах не було. Зараз можна говорити про що завгодно. Забили б другий м'яч, і було б все блискуче.

- За рахунку 2:0 готувався вийти на поле Бетао. Яка була мета цієї заміни, грати на утримання рахунку?
- У "Аякса" вийшов свіжий гравець Сулейману, почав перегравати Даніло. Я порахував, що його необхідно швидко замінити. На щастя, ми забили гол, команда перейшла в атаку. Виключно з цих мотивів.

- Сьогодні грали, мабуть, дві наймолодші команди в Лізі чемпіонів. Які завдання будуть стояти перед "Динамо" в Лізі Європи?
- Почекаємо жеребкування турніру, після чого будемо ставити завдання. Звичайно, перед командою не стоятиме завдання пройти якомога далі. В цілому, наші молоді гравці, той же Гармаш, який був незаслужено вилучений в першій грі, набувають досвіду і можливість прогресувати. Дуже задоволений практично всіма гравцями, в тому числі і Мілевським, який не брав участі в двох попередніх матчах і віддав сьогодні чудову передачу на Гусєва. Команда сьогодні заслуговувала більшого.

- Якщо брати до уваги обидва матчі, бачите які-небудь свої помилки чи прорахунки?
- Я не знімаю з себе відповідальність. У тому, що команда не вийшла в груповий турнір Ліги чемпіонів, винна одна людина - головний тренер. Якщо немає результату, винен лише тренер. Що ще вам сказати з цього приводу...

А це все для гарного слівця - грали чудово, "били у штангу і під штангу, програли 0:1". Приблизно так.

- Здалося, що ключовим моментом в матчі став гол у роздягальню. Після перерви футболісти вийшли кілька нервовими, отримали підряд кілька карток...

- Безумовно, гол у роздягальню не зовсім добре впливає на психологічну обстановку. Що стосується карток, то суддівство я не хотів би коментувати. У цілому, думаю, це і сприяло тому, що ми загубили нашу комбінаційну гру.

Джерело: ТСН.ua