друкувати


Військовослужбовці Івано-Франківського військового гарнізону взяли участь у святкуванні урочистостей

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-25 10:15:47

Цьогоріч військовослужбовці Івано-Франківського гарнізону відзначили День Державного Прапора та День Незалежності України з особливою пишністю. 23 серпня о 8-й годині ранку на території обласного військового комісаріату було урочисто піднято Державний Прапор України.

– Державний Прапор – це величний символ нашої державної незалежності та цілісності, – наголосив на мітингу, присвяченому святу, начальник Івано-Франківського військового гарнізону полковник Ігор Боловицьких.

Так само урочисто були підняті прапори і у 114-й Івано-Франківській бригаді тактичної авіації та 197-й авіаційній базі. У переддень святкування в цих частинах пройшли відповідні заняття, на яких особовому складу частини розповіли про історію виникнення Державного Прапора України, те, яку роль він відіграв під час становлення нашої держави у пострадянські роки.

– Ми зробили все можливе, щоб наш особовий склад не просто відбув урочистості, а всім серцем відчув повагу та шану до символу, що є ознакою української державності, – зазначив заступник командира 114-ї бригади тактичної авіації з виховної роботи підполковник Олександр Кухарук.

Також особовий склад гарнізону взяв участь у піднятті жовто-блакитного стягу на Вічевому майдані Івано-Франківська. Солдати строкової служби разом з дітьми, вдягнутими у вишиванки, та ветеранами визвольних змагань піднесли до центральної щогли міста Державний Прапор України, який підняли уверх перші особи Івано-Франківської області.

А наступного дня, 24 серпня, понад 300 військовослужбовців взяли участь у всенародному святкуванні Дня Незалежності України. Поруч з громадянами Івано-Франківська вони пройшли урочистою ходою вулицями міста та взяли участь у святковому молебні і мітингу.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України