друкувати


День у військових частинах Прикарпаття відтепер починатиметься з підняття Державного Прапора України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-24 10:15:47

По-військовому чітко відзначили День Незалежності та День Державного Українського Прапора України військовослужбовці військового авіаційного гарнізону Івано-Франківська.

Сьогодні до його складу входять дві самостійні військові частини: 114 авіаційна винищувальна бригада та 197 авіаційна база. Їх особовий склад вишукувався понеділкового ранку 23 серпня на плацу гарнізону для того, щоб вітати підняття Державного Прапора України. Під команду рівняння на прапор загриміли звуки урочистого маршу і три прапороносці внесли на плац синьо-жовте полотнище, яке під звучання Державного Гімну України здійнялось на гарнізонному флагштоці.

Як зазначив представник Західного медіа-центру Міністерства оборони України підполковник Тарас Грень, з такої процедури відтепер починатимуться усі трудові будні військовиків. Зокрема з даного приводу Міністр оборони видав наказ, який передбачає щоденне підняття Державного Прапора зранку і спущення його ввечері у присутності особового складу військових частин.

Питанням історії становлення української незалежності та історії Державного Прапора України, - розповідає пан Грень, - були присвячені спеціальні заняття, проведені з військовослужбовцями проведені напередодні.

Після того, як стяг було піднято, командування гарнізону зачитало привітання з Днем Незалежності від командувача Повітряних Сил України та святкові накази. Багато офіцерів, прапорщиків, солдатів та сержантів контрактної і строкової служби з нагоди свята та за сумлінне несення служби були заохочені. Окремим з них присвоєно чергові військове звання.

А закінчилось дійство урочистим маршем. Гартуючи крок, парадні коробки підрозділів обох частин пройшли по плацу віддаючи честь командуванню гарнізону та шану Державному Прапору, який яскравими барвами майорів на високій щоглі старого плацу…

Автор: Сергій БІЛИЙ