друкувати


Видатні спортсмени Івано-Франківщини відвідали близько 10 відпочинкових таборів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-20 11:30:30

Протягом місяця видатні спортсмени Івано-Франківської області, учасники Олімпійських ігор відвідали близько 10 відпочинкових таборів нашої області.

Там для дітей різного віку проводилися Малі Олімпійські ігри. Кожен міг відчути справжню атмосферу Олімпіади, адже кожен захід починався з урочистої церемонії відкриття, піднімання олімпійського прапору під звуки гімну, запалювання символічного вогнища.

«Ми розуміли, що ті діти, які відпочивають в таборах поки ще не є тими спортсменами, які готові підкорювати олімпійські дистанції. Тому змагання проводилися з тих видів спорту, які були можливі на території певного табору і відповідали рівню підготовки дітей. Ми не ставили за мету провести багатогодинні змагання з великою інтенсивністю чи загрузкою, а планували зробити кожен вид програми доступним для різних вікових груп. Тому ми акцентували увагу на ігрових видах, тобто футболі, волейболі і баскетболі, естафетах на різні дистанції та з використанням різного обладнання.

А минулої суботи на честь відкриття Перших Юнацьких Олімпійських ігор в Сінгапурі ми провели ще один спортивний захід. Долинський табір «Дружба» став символічним центром наших Олімпійських ігор, де також запалало олімпійське вогнище. Ми бачимо, що молоді подобається брати участь у подібних спортивних святах, відчувати себе справжніми атлетами та показувати хороші результати. Тому зараз ми будемо піднімати питання на обласному рівні, щоби наступного року такі заходи проводилися від першого і до останнього заїзду в кожному таборі області. І діти вже в ранньому віці розуміли, що в здоровому тілі – здоровий дух», - підсумував начальник головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ОДА, голова відділення НОК в області Мирослав Карабін.

Джерело: sport.if.ua