друкувати


Івано-Франківськ завоювали інки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-20 10:30:44

Нащадки войовничих інків, які зуміли пережити навалу конкістадорів Франціска Пісарро, пережити століття асиміляції, кровопролитну війну за незалежність і зберегти при цьому свою культуру на один день завоювали Івано-Франківськ…, ну принаймні серця багатьох його мешканців.

Три колоритних хлопця з далекого Еквадору – Фредді, Абель і Мауріціо, одягнені в стародавнє індіанське вбрання, з бойовим фарбуванням на обличчях цілий день 18 серпня тішили мешканців обласного центру Прикарпаття чарівною грою на автентичних музичних інструментах, мелодійним співом, індіанськими танцями та імітацією давніх обрядів племен кечуа, відомих в наш час як інки.

Зі слів Фредді, хлопці здійснюють тур по Європі. В минулому році вони вирішили відвідати Україну. Це їм сподобалось і ось вони знову тут. Загалом в Україні музикантам випало відвідати і дати концерти в п’ятьох містах Західної Україні та в Одесі. На черзі – Коломия, куди еквадорські музики вирушають 19 серпня.

Як стверджують виконавці, музика, яку вони грають не обмежується антським фольклором. Вони поставили собі за мету донести жителям європейських країн і зокрема українському слухачеві, автентичну культуру всієї Америки і насамперед індіанців.

Автор: Сергій БІЛИЙ