друкувати


Шоколад знижує агресивність і втихомирює

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-18 07:00:25

Вчені з університету штату Кентуккі (США) відкрили нову властивість шоколаду: він знижує агресивність і втихомирює. Виявилось, що любителі шоколаду добродушніші, ніж ті, хто нехтує солодощами.

У звіті експертів йдеться про дію глюкози на поведінку людини, включаючи її уміння бути великодушною та доброю. Підвищення концентрації глюкози відганяє погані думки, змушує забути образи і відбиває бажання мстити. Любителі шоколаду схильні прощати провину і собі, і оточуючим.

Причому це не єдина корисна властивість шоколаду. Раніше вчені встановили, що глюкоза необхідна для інтелектуальної діяльності головного мозку.

Крім того, регулярне вживання шоколаду знижує ризик серцевих захворювань. Проте це не означає, що його можна їсти плитками щодня. Позитивний ефект для здоров'я досягався лише у тих, хто з'їдав трохи шоколаду двічі на тиждень і не більше.

При цьому швейцарські і німецькі вчені стверджують, що потрібно з'їдати по 40 грам темного шоколаду на день, щоб уникнути стресу. Таку терапію слід здійснювати протягом двох тижнів. Цього часу буде досить, щоб убезпечити себе від нервового зриву і не набути проблем із зайвою вагою.

Джерело: Освітній портал