друкувати


Івано-Франківська міська рада прийняла зміни до бюджету розвитку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-17 03:30:12

На порядку денному третього пленарного засідання XVI сесії Івано-Франківської міської ради, яка відбулася сьогодні, стояло лише одне питання: внесення змін до бюджету розвитку обласного центру.

Пропозиції міськвиконкому щодо внесення коректив у діючий бюджет розвитку озвучила заступник начальника фінуправління міськвиконкому Галина Яцків. З її слів в бюджет розвитку міста цього річ було закладено 39,1 мільйонів гривень, який планувалось наповнювати за рахунок відчудження майна комунальної власності (15 мільйонів гривень), продажу землі (близько майже 20 мільйонів) та цільових фондів (понад 2,2 мільйонів гривень). Дану суму пропонувалось збільшити на 42 мільйони. Таким чином, запропонований міськвиконкомом, бюджет розвитку становив 81 мільйон гривень.

В той же час, бюджетний комітет міськради вирішив, що дана сума є суттєво завищеною і неможливою для виконання, запропонувавши власний варіант в 58,4219 мільйони гривень. «Ми на своїх засіданнях, - зазначив голова комітету Ростислав Кукурудз, - намагались наблизитись до реальної суми. Цифра 58 мільйонів, хоч і виглядає нереально, є цілком реальною, принаймні в порівнянні з запропонованою міськвиконкомом».

Втім, даний варіант не задовольнив Іван-Франківського міського голову Віктора Анушкевичуса та начальника міського управління освіти та науки Михайла Вереса. Вони наполягли на тому, щоб у бюджеті були закладені кошти на встановлення пам’ятника Т.Г.Шевченку (100 тисяч гривень), заміну систем опалення в гімназії №2, дитячих садках №№ 5 та 11, а також ремонт дитячого садка в селі Опришівцях та фінансування захищених статей.

Автор: Сергій БІЛИЙ