друкувати


Листи, на які не потрібно відповідати

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-17 11:30:55

Поштова порада від FREEMAIL.ukr.net: якщо Ви отримали листа від особи, котра видає себе за «адміністратора сайту», із проханням вислати пароль до своєї поштової скриньки – ігноруйте це повідомлення. FREEMAIL таких листів ніколи не розсилає.

Пароль до Вашої поштової скриньки – конфіденційна інформація. Тому адміністрація електронної пошти FREEMAIL на UKR.NET ніколи не попросить Вас поділитись цими даними. Проте не всі користувачі знають про це. Таку ваду поштового виховання і використовують злодії, котрі намагаються викрасти Ваш пароль.

Часто електронні злочинці навіть не є хакерами – їм достатньо володіти навичками «соціальної інженерії»: увійти з Вами в контакт та заволодіти Вашою довірою. Для цього вони заводять поштову скриньку на кшталт admin@ukr.net та відправляють з неї листи. У них викрадачі паролів називають себе представниками адміністрації чи служби техпідтримки FREEMAIL. Потім вони описують видуману ситуацію. Можливо, стався деякий збій, та паролі від поштових скриньок були загублені. Або на сервері проводиться зміна устаткування. Або, навіть не затрудняючи себе придумати щось правдоподібне, злодії повідомляють Вам про щасливу удачу – мовляв, Ви виграли приз від FREEMAIL. За будь-якої ситуації зловмисники запропонують один вихід: надіслати їм пароль від своєї поштової скриньки – тільки в цьому випадку Ваш аккаунт не буде видалений, або Ви отримаєте приз.

Якими б переконливими не були запевнення «адміністраторів», не довіряйте їм та залиште прохання надіслати свій пароль без уваги! Про такі листи, будь ласка, повідомляйте до цілодобової служби техпідтримки FREEMAIL – з її допомогою мережеві злодії будуть позбавлені можливості нашкодити Вам.

Довідка. Національному інтернет-порталу UKR.NET (www.ukr.net) 6 років. На сьогодні він є найпопулярнішим та найбільш упізнаваним порталом серед українських Інтернет-користувачів – його знає кожен другий український користувач Мережі (за даними дослідження InMind). В електронній пошті FREEMAIL від "УКРНЕТ" зареєстровано більш ніж 7 млн скриньок. Щодня FREEMAIL доставляє 2,6 млн й відправляє близько півмільйона листів.