друкувати


У Івано-Франківська з’явилося ще одне місто-партнер

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-14 11:00:19

Делегація чеського міста Пршерова відвідала на минулих вихідних обласний центр Прикарпаття.

В ході зустрічі 7 серпня з представниками Івано-Франківського міськвиконкому голова делегації - мер Пршерова Їрі Лайтох та заступник Івано-Франківського міського голови Микола Саєвич уклали угоду про партнерство між двома містами.

Домовленості передбачають взаємообмін інформацією та співпрацю у сферах владарювання та громадського сектору, освіти, культури та спорту, розвитку економіки, промисловості та малого бізнесу, налагодження контактів з іншими країнами, підтримки діяльності неурядових організацій, розвитку туризму. Угода також передбачає спільне провадження довго- і короткострокових галузевих проектів, взаємне сприяння в організації зустрічей між вчителями та учнями загальноосвітніх шкіл, працівниками галузі культури, спортсменами, представниками асоціацій і клубів, спеціалістами з питань захисту навколишнього середовища, службовцями органів влади та місцевого самоврядування.

Як повідомили в прес-службі Івано-Франківського міськвиконкому, співпраця між обласним центром Прикарпаття та містом Пршеровом розпочалася ще в 2003 році. Міста щороку обмінюються візитами офіційних делегацій, активно розвивається співпраця в галузі культури. Івано-франківські творчі колективи неодноразово брали участь у фестивалях і концертах, що проходили в дружньому чеському місті.

Автор: Сергій БІЛИЙ