друкувати


Виставка синтетичного живопису під назвою «Візуальний звук»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-13 01:30:50

Звук, що набуває реальності контурів та знайомих образів — це про творчість лів'янки Марії Боднар. Її виставка синтетичного живопису під назвою «Візуальний звук» — це добірка вишуканих відгомонів на зразок космічного галасу, втіленого у картині «Голос сузір'я Лицаря» чи пастельно-рожевого та еротичного «Переливання ніжностей».

У цій експозиції — 3 десятка полотен. Інші назви — не менш поетичні — «Розхитування мовчання» чи «Загадування бажань». Хоча словами означити те, що вже сказано малярством, ділиться авторка, було дуже важко. Усі роботи, попри певні натяки у їх назвах, залишають простір для глядацьких фантазій. Ось це полотно — найсвіжіше.

Роботу над ним, розповідає Марія, завершила за 2 тижні до виставки. Назва масштабного полотна — Квадрат води. Шум цієї стихії мисткиня унаочнювала вже звичним для себе способом — спочатку створювала фотообраз, який довершувала фарбами. Саме тому її малярство називають синтетичним. Для чистого малярства, констатує Марія Боднар, потрібно чимало простору і коштів на необхідні матеріали. А от для синтетичного живопису достатньо компактного і мобільного комп'ютера та кількох тюбиків акрилових фарб. Однак колись, сподівається мисткиня, вона повернеться до щирості створеного лише руками та уявою образотворчого мистецтва.

Джерело: Радіо «Західний полюс»