друкувати


"Укрзалізниця" хоче відродити на Івано-Франківщині лижні трампліни

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-13 10:45:01

Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк веде перемовини з директором “Укрзалізниці” Михайлом Костюком щодо передачі під опіку залізничникам лижних трамплінів у Ворохті. Це може статися до кінця року.

Два роки тому профспілковий комітет віддав приватному власнику базу і два найбільших трампліни в оренду на 49 років. Інвестор вже вклав 5 млн гривень у ремонт приміщення спортивної бази. Зараз там зупиняються спортсмени під час спортивних зборів та змагань.

Іван Андрусишин з обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту повідомив, що “ще нічого точно не знає”.

“Інвестор вклав кошти і з ним також треба домовитись. Передачу треба оформити. Добре було б налагодити державне фінансування спортивної бази”, - сказав він.

На ремонт одного трампліна необхідно близько 1,5 млн гривень. Державної програми розвитку цього виду спорту не має, поки він не вважається перспективним.

У Ворохті в 80-х тренувались збірні команди СРСР, змагались лижники з усього світу. Сьогодні це єдина така база підготовки в Україні.

Зараз на базі “Авангард” діє чотири трампліни різної складності. Найбільший 90-метровий трамплін зі штучним покриттям, збудований у 1967 році, потребує капітального ремонту.

23-24 серпня у Ворохті проведуть “Кубок Карпат”. До недавнього часу змагання мали міжнародний статус. Через невідповідність трамплінів світовим стандартам, Карпатський регіон не може приймати кубки такого рівня.

Джерело: Gazeta.ua