друкувати


21% дорослих жителів США не використовує Інтернет

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-12 03:05:35

Дослідницький центр Pew (Pew Research Center) провів дослідження, згідно з яким 21% дорослих жителів США не використовує Інтернет. Багато хто з таких респондентів вважають, що онлайновий контент не має відношення до їхнього життя. Крім того, американці, які поки не підключилися до Мережі не впевнені в тому, що вони зможуть самостійно користуватися комп'ютерами.

Згідно з дослідженням, дві третини американців будинку підключені до Мережі з широкосмугового каналу. Це дещо більше торішнього показника, коли швидкий канал був у 63 відсотків респондентів. Найактивніше зростає кількість підключених по широкій смузі афроамериканців. Якщо в 2009 році такий канал був тільки у 46 відсотків з них, то в 2010 році - вже у 56 відсотків. Відповідні цифри для білих склали 65 і 67 відсотків відповідно.

Більшість опитаних американців скептично ставиться до урядового національному проекту щодо забезпечення всіх жителів США широкосмуговим доступом. 26 відсотків респондентів вважають, що влада не повинна цим займатися, а 27 відсотків не вважають розповсюдження швидкого доступу в Мережу важливим завданням.

Варто відзначити, що в червні 2010 року Федеральна комісія із зв'язку США опублікувала дані, згідно з якими 80 відсотків користувачів Інтернет не знають, з якою швидкістю вони підключені до широкосмугового каналу.

Опитування Pew Research Center проводився з кінця квітня по кінець травня. Він охопив 2252 дорослих жителів США.

Джерело: ТСН.ua