друкувати


Мінфін планує налагодити відшкодування ПДВ в автоматичному режимі з 2011 року

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-12 11:50:51

Міністерство фінансів України планує налагодити відшкодування податку на додану вартість в автоматичному режимі з 1 січня 2011 року, грунтуючись на збільшенні прибуткової частини державного бюджету, повідомила заступник міністра фінансів Тетяна Єфименко.

"Ми повинні прийти до 1 січня до автоматичного, прозорого відшкодування ПДВ", - сказала вона, відмітивши, що для цього потрібний відповідний ресурс в держбюджеті.

За словами Єфименко, з березня, коли почав працювати нинішній уряд, скорочується різниця між тим, що "необхідно отримати до бюджету, і таким чином забезпечити відшкодування ПДВ".

"Ми покладаємо дуже великі надії на серпень і наступні місяці як ресурсні. Крім того, динаміка економіки України успішно йде до фази росту, і тут також вважаємо: сам факт того, що ділова активність росте, є прогнози на те, щоб прибуткова частина буде забезпечена в повному об'ємі, і до кінця року Україна перейде на автоматичне відшкодування ПДВ", - пояснила чиновник.

При цьому вона послалася на те, що з серпня починають працювати основні норми по підвищенню акцизів, передбачені відповідним законом під №2275.

Джерело: ТСН.ua