друкувати


В Івано-Франківську зникає безробіття?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-11 08:30:39

За даними керівника міського центру зайнятості Ганни Бандури, рівень безробіття в Івано-Франківську цьогоріч знизився до 1,4%.

Сьогодні на обліку в центрі зайнятості стоять 1690 мешканців міста, що на думку начальника Управління економічного та інтеграційного розвитку Богдана Білика, дає змогу говорити про фактичну відсутність безробіття в обласному центрі. З його слів, сьогодні дійсно проблематично стало знайти в місті кваліфікованого працівника, особливо в галузі механічної обробки.

Щоправда, за даними соціальних служб, близько 30% зареєстрованих безробітних є людьми віком до 36 років. Серед них 108 випускників вишів 2009 та 2010 років, які підлягають працевлаштуванню на перше робоче місце. В даному контексті, зі слів пані Бандури, позитивним в плані покращення ситуації навколо зайнятості населення є факт значного розширення, відповідно до прийнятої Кабміном постанови від 14 липня 2010 року № 577, переліку спеціальностей, за якими можна влаштовувати випускників ВНЗ на перше робоче місце на умовах державного дотування.

Автор: Сергій БІЛИЙ