друкувати


Сергій Шемук побив рекорд Олексія Стаханова на 68 тонн

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-10 01:35:46

Забійник шахти "Новодзержинська" Сергій Шемук нарубав за зміну 170 тонн вугілля, тим самим перевищивши рекорд свого знаменитого колеги Олексія Стаханова на 68 тонн.

Шемуку вдалося за зміну перевиконати завдання для всієї ділянки, де зазвичай працюють близько 20 гірників. Виконання плану виробки склало 2023%.

Допомагали гірникові виконати такий обсяг роботи забійники Андрій Кочетков та Андрій Прудніков, які виробляли операції з кріплення і прибирання вугілля в лаві. На трудовий подвиг гірників благословив Високопреосвященнійший Іларіон, Митрополит Донецький і Маріупольський, повідомила прес-служба інвестора шахти, НВО "Механік".

Сергій Шемук - наймолодший заслужений шахтар України. У нагороду за трудову перемогу "стахановці" отримають значну грошову премію і грамоти від керівництва міста та Донецької ОДА. Соцзмагання було проведено в рамках трудової вахти, присвяченої ювілею Стахановського руху.

"Виконуючи програму президента та уряду України, ми намагаємося підняти престижність шахтарської праці саме такими рекордами", - заявив директор шахти Анатолій Аксьонов.

Довідка: Шахта "Новодзержинська" була створена в 1979 році. На підприємстві ведеться видобуток вугілля марки "Ж", придатний для коксування. За 7 місяців поточного року шахта видала на-гора 63,2 тисячі тонн товарного вугілля. На підприємстві працюють 940 людей.

Нагадаємо, шахтар Олексій Стаханов - новатор вугільної промисловості, Герой Соціалістичної Праці - став частиною радянської міфології. У ніч з 30 на 31 серпня 1935 року, за даними довідників, за 5 годин 45 хвилин Олексій Стаханов нарубав відбійним молотком 102 тонни вугілля, перевищивши норму в 14 разів.

Джерело: ТСН.ua