друкувати


«Почую кожного!» «Покращення життя вже сьогодні!»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-10 03:00:33

Не встигла нова влада Януковича-Азарова, яка безмежно тяжко щоденно переймається турботами по подоланню злиднів пересічного громадянина, прийти до влади, як у народу з’являються нові нездоланні проблеми і клопоти, які вона обрала на свою голову 10 лютого ц.р. під час голосування за «багатообіцяючого» президента Януковича, котрий обіцяв «почути кожного!» і «покращити життя вже сьогодні!»

Тільки покращив Янукович-Азаров життя народу підписанням угоди з Росією на продовження перебування військової бази ЧФ ВМФ РФ у Севастополі до 2042 року, в обмін на зниження(!) ціни на російський газ для України на 30%, як з 1 серпня ц.р. ціна на газ для населення зросла на 50%, не зважаючи на те, що Україна сама видобуває понад 20 млрд куб.м газу власного видобутку для потреб населення та ЖКГ. Однак влада не збільшила закупівельну ціну на газ від постачальників блакитного полум’я на 50%, а продовжує відбирати газ за старими цінами і не оплачувати його місяцями вітчизняним видобувникам.

Наслухався народ передвиборчих безмежно брехливих обіцялок від Януковича-Азарова про «податкові канікули на 5 років малому бізнесу», як отримав від «почую кожного-покращу життя вже сьогодні» новий Податковий кодекс, з новітніми гестапівськими перлами, про беззаперечне вторгнення у власні будівлі, квартири і офіси підприємців, примусове списання податкових заборгованостей з рахунків без рішення суду, оподаткування депозитів знедолених громадян…, і жодного оподаткування розкоші.

Не встиг народ отямитись, як Янукович-Азаров ощасливив новітніми радісними нововведеннями, про зростання пенсійного стажу та пенсійного віку для жінок з 55 років до 60, однаково з чоловіками. І почнеться ця радість вже цього року. А у квітні 2011 року, в чергове зросте вартість на газ для населення ще на 50%, і буде зростати що пів-року, допоки не досягне ринкової вартості на імпортний газ.

А восени, після виборів до місцевих рад 31 жовтня ц.р., влада Партії регіонів на чолі з Януковичем-Азаровим, підніме вартість усіх комунальних послуг щонайменше на 30%. А хто не встигне вчасно розрахуватися за комунальні послуги, на того чекає пеня і штрафи. З якими ніхто ліберальничати, стосовно простого народу-виборця, не буде!

Кожен знедолений, хто вчасно не розрахується за комунальні послуги повинен буде доплатити тим, хто «покращує життя вже сьогодні», донараховану пеню і штраф. Бо в країні не вистачає бюджетних коштів на розрахунок за енергоносії кажуть нам з телевізора. Не вистачає грошей на нові шкільні підручники для дітей! А як грошей може вистачити, якщо влада, «яка покращує життя вже сьогодні», тільки для себе, витрачає 150 тисяч грн. з держбюджету на літерний переїзд у VIP-вагоні спец-поїздом тільки одного міністра транспорту та зв’язку Костянтина Єфименка до Криму на засідання РНБО. А вартість самого дорогого білету на рейсовий літак до Криму у бізнес-класі, у 30 разів дешевший. А приїхало таких «рятівників України» у Крим на засідання РНБО, всіх їх членів та запрошених губернаторів, понад 50 чоловік!

В країні не вистачає грошей, і тому піднімають вартість газу для населення на 50%, а потім ще раз на 50%. Не вистачає грошей на пенсії, і тому піднімають пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років! Але той, хто «почує кожного» і його соратник Азаров, який щоденно «покращує життя вже сьогодні», знаходять у держбюджеті 100 млн грн, після отримання першого траншу кредиту МВФ, гроші на:

- 11345000 грн на організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності президента,

- 15698000 грн на обслуговування діяльності президента, його адміністрації та інших державних органів,

- 21500000 грн на підтримку санаторно-курортних закладів ДУС,

- 14613000 грн на стаціонарне медичне обслуговування депутатів та керівного складу органів держвлади,

- 4500000 грн на їх поліклінічно-амбулаторне обслуговування,

- 14452000 грн на реконструкцію Маріїнського палацу,

- 1800000 грн на утримання президентської резиденції та на збереження природо-заповідного фонду,

- 4500000 грн на розробку проектно-кошторисної документації і будівництво реабілітаційного центру на базі держпідприємства «Санаторій «Конча-Заспа»…

І багато іншого, «вкрай необхідного», під час кризи і гострого дефіциту бюджетних коштів, під час тиску на Україну ультимативних вимог МВФ, під час пожеж, в обмін на кредити, які «регіонами» самі, ще рік назад, всіляко публічно і опереточно критикували у різних ток-шоу. А розраховуватися за це все будеш – ТИ! Простий пересічний маленький українець, незахищений і стократно обдурений цією владою «проФФесіоналів та реФФорматорів», які завдяки твоєму голосу отримали цю владу, за перебування яких при владі ти ще довго платитимеш і дорого заплатиш протягом наступних років, отримавши «довгоочікувані» рахунки від «Партії регіонів» після виборів 31 жовтня ц.р. до місцевих органів влади, і далі на весні.

Таку владу ТИ – народ, обрав сам! За ТАКИЙ вибір, народ, треба самому тепер платити, обкрадаючи сьогодення і майбутнє своїх дітей, своєї родини!

Депутат Івано-Франківської обласної ради, голова фракції «БЮТ» Юрій Романюк