друкувати


Москва задихається від смогу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-06 10:15:11

В ніч на 6 серпня на Москву знову опустився смог. Запах гару гостро відчувається практично всюди, навіть у центрі мегаполісу. Видимість на дорогах подекуди не перевищує ста метрів.

Задимлене повітря сильно погіршило екологічну обстановку в Москві і області. "Максимальні значення перевищують норму по чадному газу в 2-3 рази. За зваженим частками максимальні значення перевищують норму удвічі", - повідомив головний спеціаліст Московського екомоніторінгу Олексій Попіков.

За такого вмісту шкідливих речовин у повітрі експерти рекомендують без особливої потреби не виходити на вулицю, а тим, кому це необхідно, потрібно надягати змочені у воді багатошарові ватно-марлеві пов'язки. Головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко також закликав курців відмовитися від сигарет.

Ситуацію в російській столиці ускладнює спека, нічна гроза не принесла полегшення мешканцям.

Влада не виключає, що через дим лісових пожеж в Москві доведеться перенести початок навчального року для школярів і студентів.

Задимлення вплинуло на роботу аеропорту "Домодєдово", видимість в районі якого становить 400 метрів. Аеропорт працює за фактичною погодою. З вильотом проблем немає, однак приліт деяких рейсів затримується. Шість літаків вже відправили на запасні аеродроми. Аеропорти "Внуково" і "Шереметьєво" працюють у штатному режимі.

Дим від пожеж у Росії досяг стратосфери, а в деяких місцях вирує вогонь такої сили, що викликає утворення пірокумулятівних хмар, які зазвичай утворюються при виверженні вулкана або при ядерних випробуваннях.

Джерело: ТСН.ua