друкувати


Найсмачніше з усього Прикарпаття - до фестивального столу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-04 05:17:18

Найсмачніше з усього Прикарпаття - до фестивального столу. 21 та 22 серпня на Коломийщині відбудеться перший фестиваль автентичної карпатської кухні.

Щоправда, лише оригінальними стравами свято не обмежиться. У планах організаторів - виставка-ярмарок виробників органічної продукції України, грибні, ягідні та риболовні екскурсії, а також кінні прогулянки мальовничими місцями. Центральна ж подія фесту "Смачний спас" - презентація смаколиків з усього Західного регіону країни.

Вони змагатимуться поміж собою за звання кращих на кулінарному конкурсі. Родзинкою фестивалю автентичної карпатської кухні, анонсує Михайло Стовп'юк, стане кулінарна спадщина Європи. Делегації з-за кордону привезуть на презентацію власну їстівну автентику. До прикладу швейцарці пообіцяли завітати на фест зі своїм фірмовим сиром. Окрім того, смачний Спас запропонує етнозабави та конкурс етнічних ремесел "Спаський вернісаж". Позбутися засилля китайських сувенірів на подібних заходах, звільнивши нішу для місцевих майстрів - ось ще одна мета майбутнього фестивалю.

Джерело: Радіо «Західний полюс»