друкувати


Американські бойскаути відзначають своє 100-ліття

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-04 07:00:50

Майже 45 тисяч бойскаутів зі Сполучених Штатів та інших країн з’їхались на десятиденні збори на відзначення сотих роковин організації. Що чотири роки бойскаути Америки влаштовують збори, щоби віддати належне поставленим організацією цілям: загартуванню характерів, спортивній підготовці, служінню громаді.

Наметове містечко на військовій базі в штаті Вірджінія. Лише одна подія здатна залучити одночасно так багато людей.

Всенаціональні збори бойскаутів увінчують вшанування організації, завданням якої є розвинути в хлопчиках позитивні якості. Десятки тисяч бойскаутів з усіх 50 штатів і 26 інших країн збираються у США на 10 днів пригод і розваг. Як каже Чейз Олівері, ці збори демонструють суть організації:

«Прагнення до фізичної активності, до пізнання нового – це є суттю організації. Нині багато дітей вживають набагато більше комп’ютерів та іншої техніки, але організація бойскаутів дає їм можливість рухатись, ходити в походи і розважатись активно».

Коллін Еріксон зі штату Небраска вправляється в стрільбі з лука. Він щиро насолоджується зборами:

«Це чудові збори. Тут повно розваг і зустрічей з новими людьми з США та з-за кордону. Тут купа можливостей: літаки, стрільба з лука, стрільба по мішеням, стрільба з рушниці, навички з керівництва!»

Збори дають бойскаутам віком від 11 до 18 років, крім звичайних зайнять, можливість здобути значки за удосконалення своїх вмінь.

Деякі бойскаути вправляються в спуску з 11-метрової вежі. 13-річний бойскаут Роберто Кастродад з Пуерто-Ріко не зміг справитись з страхом висоти, але не втратив оптимізму:

«Було справді важко, але я спробую наступним разом!

В інших вправах бойскаути перевіряють свою керівну майстерність – вміння розв’язувати проблеми, спілкуватись, діяти з колективом.

Ніколас Вітон з Нью-Джерзі задоволений своїм товариством:

«Ми щойно зустрілись учора ввечері і відтоді ми розмовляємо, разом проводимо час. Нам усе дуже подобається!»

Адже на зборах бойскаутської організації саме це і є головним!

Джерело: Голос Америки