друкувати


Досить популярні серед молоді сьогодні екстремальні види спорту

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-04 10:30:16

Досить великою популярністю серед молоді сьогодні користуються екстремальні види спорту. Часто можна спостерігати за тим, як юнаки та дівчата стрімголов мчать на велосипедах, долаючи усілякі перешкоди.

Екстремальний велоспорт з’явився на Прикарпатті порівняно недавно, але вже має своїх шанувальників, провідних спортсменів та тренерів.

5 серпня 2005 року у Івано-Франківську офіційно створюється клуб екстремальних видів спорту «Адреналіновий стиль», який більше був спрямований на розвиток міських видів спорту – ролики, скейтбординг. Поступово долучається маунтин-байк або гірський велоспорт, куди входить крос-кантри, дайнхіл, а вже тепер активно розвивається тріал і баймікс (який є олімпійським видом спорту).

Для того, аби брати участь та проводити офіційні змаганнях постало питання створення Федерації велоспорту Івано-Франківської області. Наталя Найда, нині президент федерації, та Роман Ганжа, нині перший заступник, виступили з пропозицією створення такої федерації, існування якої успішно затвердили. Таким чином на Прикарпатті офіційно почав розвиватися велоспорт, який зібрав навколо себе найекстремальніших та найзапекліших рейдерів.

Сьогодні найактивніше розвивається екстремальний велоспорт у Івано-Франківську, Калуші, Косові та вже потрохи долучається Коломия. В середньому в області віддають перевагу цьому виду спорту близько 150 спортсменів. Але справжніх асів, як і будь-якій іншій області, є три-чотири чоловіка. Нині провідними байкерами нашого регіону є Віктор Дівнич та Володимир Коцкович. Основними тренерами являються Наталія Найда і Олексій Ілямаков.

Популярними стартами в області серед спортсменів-екстремалів є Кубок з швидкісному спуску "Х-Гуцулія", Вело-табір Мізунська Звигода, Чемпіонат України з швидкісному спуску на Буковелі.

Зараз велосипедисти мають змогу тренуватися та вдосконалювати свої уміння на трасах у Вовчинцях, Яремче та ТК «Буковелі». Але керівництво має ще чимало ідей та сподівається втілити їх в життя.

Джерело: sport.if.ua