друкувати


Для порятунку прикарпатського футболу Івано-Франківськ «пожертвує» стадіоном

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-03 07:30:33

Катастрофа футбольного клубу «Прикарпаття» схоже відкладається. За його порятунок взялися власники відпочинкового комплексу «Буковель» – ТзОВ «Скорзонера», що входить до групи «Приват», – які погодились інвестувати в клуб протягом найближчих п’яти років 60 мільйонів гривень, необхідних для його нормального функціонування та участі в турнірах першої ліги.

Інвестиції планується оформити шляхом створення господарського товариства «Івано-Франківський професійний футбольний клуб Прикарпаття», співзасновниками якого виступлять ТзОВ «Скорзонера», установа «Футбольний клуб Прикарпаття» та Івано-Франківська міськрада. Остання нещодавно прийняла відповідне рішення. В якості «плати» за опіку над прикарпатським футболом новому товариству буде передано міський стадіон «Рух» та прилеглі до нього земельні ділянки для зведення на них плавального басейну, готелю, критого манежу та запасних футбольних полів.

При цьому стадіон потребує вкладення не менш як 53 мільйонів гривень в добудову його західної трибуни. Міська влада хоче це зробити коштом ТзОВ «Скорзонера» протягом найближчих двох років, сподіваючись, що Івано-Франківськ таки візьме на участь в Чемпіонаті Європи з футболу 2012 року в якості тренувальної бази. Втім, керівник ТзОВ «Скорзонера» Олександр Шевченко не схильний поспішати. «Місто, – розповів він «Експресу», – вносить недобудований стадіон. Якщо він ще п’ять років простоїть в такому вигляді, то місто взагалі його втратить. Безумовно, ТзОВ «Скорзонера» не допустить руйнування стадіону і поступово вкладатиме кошти в його добудову, проте завданням номер один на сьогоднішній день є врятувати команду і відновити її фінансування. Що ж до стадіону, візьмемо на приклад «Дніпро». Він також у групі «Приват» і всі знають, що таке «Дніпро-арена», але ж це все робилось поступово». В зв’язку з цим, фінансування нового підприємства планується проводити в два етапи: на першому – виділення необхідних 60 мільйонів гривень на потреби п’ятирічного функціонування команди, а потім, по мірі віднайдення як ТзОВ «Скорзонера», так і іншими засновниками коштів, фінансування добудови стадіону.

Зі слів пана Шевченка, його фірма готова розпочати фінансування одразу після реєстрації підприємства і передачі земельних ділянок у його власність. «До моменту реєстрації, – зазначає він, жодна копійка не надійде, бо це неможливо за законом».

Автор: Сергій БІЛИЙ