друкувати


Найтитулованіша фігуристка України Оксана Баюл через 16 років повертається в Україну

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-03 08:00:58

Найтитулованіша фігуристка України і перша олімпійська чемпіонка в історії нашої держави громадянка США Оксана Баюл через 16 років повертається в Україну.

В даний час фігуристка перебуває в Україні і активно займається відновленням документів - українського паспорта, атестата про середню освіту, права на квартиру, яка залишилася у неї в Одесі.

Підстави для повернення на батьківщину у Оксани вельми серйозні: нещодавно міністр спорту Равіль Сафіуллін відновив їй звання заслуженого майстра спорту, а потім президент Федерації фігурного катання України Людмила Супрун запропонувала Оксані роботу за фахом.

"Федерація запропонувала цікавий проект: хоче віддати в мої руки пошук і виховання молодих фігуристів. Як радник Людмили Супрун, буду шукати олімпійські таланти в різних містах України. Конкретно - поки що в Києві. Але днями поїду в Одесу - там і квартира моя, і Микола Миколайович", - відзначила Оксана Баюл. - "Режим роботи такий: живу поки в США, але регулярно (або у міру потреби) прилітаю в Україну. Зокрема, 22 серпня повертаюсь у США - у вересні та листопаді у мене заплановані там шоу-програми. Але сподіваюся відзначити свій день народження (16 листопада) в Україні - вперше за багато років".

Нагадаємо, що відразу після перемоги на Олімпійських іграх 1994 року в Ліллехаммері у 16-річному віці спортсменка поїхала за океан, де у неї було все: і слава, і скандали, і красиве життя, і проблеми з алкоголем.

Джерело: ТСН.ua