друкувати


«Жартівники» з Франції підкорили Івано-Франківськ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-02 04:00:49

Концерт французького музичного гурту «Joke» з успіхом пройшов в обласному центрі Прикарпаття.

Вісім учасників гурту, який в перекладі українською звучить як «жарт», вразив мешканців та гостей Івано-Франківська, що завітали 31 липня до клубу «Гармидер» культурно-мистецького центру «Є», вибуховою енергією своїх гри та співу, розмаїттям музичних стилів та жанрів. Тут були і реп, і панк, і рок-н-рол, і елементи реггі в перемішку з югославськими народними мотивами «а ля Горан Бреговіч».

«В даний час, – розповідає фронтмен гурту Джуліан Жу, – ми здійснюємо тури в Східну Європу вже протягом шести років. Спочатку були концерти в колишній Югославії. Згодом нам захотілось відкрити для себе інші країни і зокрема Україну».

По дорозі на концерт у хлопців з гурту сталася халепа: французькі рокери подорожували власним мікроавтобусом і мовний бар’єр зіграв над ними злий жарт – вони заблукали, в наслідок чого затримались майже на дві години. Протягом цього часу примхливу івано-франківську публіку розважали власними і не дуже піснями музиканти з місцевої групи «Tasty Jewel»

І все ж коли французам таки вдалося потрапити на власний концерт, бурхливе поєднання їх духових і електронних інструментів, реперського речитативу і мелодійного співу зробили свою справу: запалили зал, примусивши глядачів забути про години чекання і вдатись до рухливого танцю на невдоволення офіціантів клубу, яким танцювальні па між столиками заважали розносити замовлення.

«На початку концерту, – продовжує Джуліан, – що українська публіка якась дивна, – проте погравши трохи і поспілкувавшись, ми зрозуміли, що реально вона дуже весела, ваші люди просто чудові».

Автор: Сергій БІЛИЙ