друкувати


І.Насалик: Мер повинен на 95% займатись соціально-економічним розвитком міста і лише на 5% - політикою

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-30 02:30:59

Мер Калуша Ігор Насалик балотуватиметься на виборах Івано-Франківського міського голови в разі, якщо очолювана ним Українська партія вирішить висунути його кандидатом на цю посаду. Про це він повідомив під час прес-конференції 27 липня.

На думку пана Насалика, мер Івано-Франківська має бути насамперед господарником. Піклування про міську господарку має займати у нього не менш як 95% діяльності. І лише на 5% міський голова має бути політиком. А відтак очолювана ним структура розробила чотирирічний, розбитий поквартально план розвитку обласного центру, який, з його слів, готова представити на суд мешканців міста. В разі, якщо громадськість схвалить цей план, Українська партія піде на місцеві вибори.

Серед позитивів свого керування на посаді голови міста І.Насалик запропонував порівняти ситуації в галузі медицини та освіти Калуша та Івано-Франківська, відзначивши, що на сьогоднішній день в Калуші не залишилось жодної школи, де б вікна не були замінені на пластикові, а Калуська гімназія за результатами цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання вийшла на перше місце по Україні.

Ще одним вагомим своїм здобутком мер Калуша вважає відхід від політично-квотного принципу формування команди і заміщення посад заступників міського голови за результатами відкритого конкурсу.

Автор: Сергій БІЛИЙ