друкувати


Здатись правоохоронцям винуватця наїзду на велосипедиста переконали родичі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-29 05:30:56

Цілу ніч і половину наступного дня співробітники підрозділів ДАІ Коломийщини працювали в посиленому режимі.

Шукали автомобіль «Жигулі» яскраво-жовтого кольору, водій якого, - підозрювали правоохоронці, - став винуватцем летального наїзду на 66-річного велосипедиста. Тіло загиблого, який виявився жителем міста Коломиї, знайшли пізно ввечері. Майже в 400 метрах від нього виявили велосипед. Очевидців пригоди не було , про співробітники міліції на місці ймовірного зіткнення знайшли фрагменти бампера і розбитої фари легкового автомобіля. «Стало зрозуміло, - розповідає «Експресу» начальник СЗГ УМВС в Івано-Франківській області Василь Гультайчук, - що слід шукати «Жигулі» яскраво-жовтого кольору першої або шостої моделі. Практично всю ніч і половину дня працівники міліції перевіряли власників транспортних засобів цих моделей. Досить сказати, що тільки в Коломийському районі таких зареєстровано більше двохсот. Під ранок одна з оперативних груп натрапила на «Жигулі» з пошкодженнями, що могли бути внаслідок дорожньо-транспортної пригоди. Однак результати ретельної перевірки експертів засвідчили, що ця машина не причетна до дорожньо-транспортної пригоди на дорозі в селі Шепарівцях».

В решті-решт вирішити загадку наїзду на велосипедиста допоміг… сам винуватець пригоди. Чоловік сам зателефонував до міліції і повідомив, що саме він був учасником наїзду. Після втечі з місця пригоди водій мав розмову зі своїми родичами. В її результаті він дійшов висновку, що рано чи пізно правоохоронці обов’язково прийдуть і по його, як то кажуть, душу, а тому вирішив здатись першим, сподіваючись що цим покращить свою участь.

«Результати огляду «Жигулів» - «копійки», - продовжує пан Гультайчук, - підтвердили припущення працівників ДАІ про те, що автомобіль саме такої моделі причетний до ДТП з трагічними наслідками. Зараз з’ясовуються обставини та причини аварії. Хто більше завинив у виникненні ДТП, має встановити розслідування кримінальної справи».

Автор: Сергій БІЛИЙ