друкувати


Кияни купують по два Lexus в день

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-29 04:05:00

Найбільші продажі елітних автомобілів Lexus зафіксовані в столиці і Київській області. Тут за півроку реалізовано 321 автомобіль цієї марки.

Всього за першу половину 2010 року в Україні було продано 881 автомобіль Lexus.

Найбільший попит мала модель RX (продано майже 500 машин). Їх вартість у офіційного ділера залежно від комплектації і модифікації починається від 51-71 тис. євро. Популярні також і моделі GX (від 67 тис. євро) і LX (від 88 тис. євро). Продажі цих моделей склали 150 і 130 штук відповідно.

Після Києва по кількість проданых авто слідує Дніпропетровська (92 машини), Донецька (88), Харківська (82) і Одеська (76) області. На перераховані п'ять регіонів припало майже 85% від усіх продажів Lexus в Україні.

В той же час є області, в яких фіксуються мізерні продажі таких дорогих машин як Lexus. Зокрема, в Чернігівській, Сумській, Волинській і Рівненській областях за півроку продано усього лише по три Lexus. А в Житомирській області за цей же час знайшовся лише один спроможний покупець, що зважився на купівлю автомобіля Lexus GS, ціна якого складає близько 45 тис. євро.

Як повідомлялося, раніше українські ЗМІ з'ясували, що найдорожчі автомобілі в Україні купують жителі Донбасу.

Нагадаємо, за п'ять місяців поточного року зовнішньоторговий обіг України в частині автотранспортної техніки склав 807,2 млн доларів.

Джерело: ТСН.ua