друкувати


На відведення фільтрату з Івано-Франківського сміттєзвалища виділено 1,8 млн грн

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-29 11:30:04

1,8 мільйона гривень виділено міською радою обласного центру з екологічного фонду для потреб відведення токсичного фільтрату з Івано-Франківського полігону твердих побутових відходів.

Про це повідомив сьогодні заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку Микола Саєвич.

З його слів, виділені кошти будуть використані для будівництва стаціонарного трубопроводу взамін збірного тимчасового, через який фільтрат відкачується в даний час. Робота тимчасового колектора спричиняє багато незручностей як місцевим мешканцям, які вже неодноразово скаржились на неприємний запах в районі його прокладання, так і з боку керівництва КП «Водоекотехпром», які нарікають, що їх очисні споруди на які виводиться небезпечний фільтрат не розраховані на переробку поліьних речовин у таких обсягах.

М.Саєвич запевнив, що зробить все від нього залежне, щоб виділені кошти були використані в цьому році, оскільки гроші екологічного фонду, за законом, не можуть переходити на наступний фінансовий рік.

Автор: Сергій БІЛИЙ