друкувати


Інквізиційна кирилізація України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-27 07:05:14

Заяви Синоду Російської Православної Церкви, який вже у друге проходить в Україні протягом останніх двох років, за безпосередньої участі Патріарха Кирила (Гундяєва), стосовно створення т.зв. єдиного «русского мира» на території всього колишнього СРСР, над яким буде верховним духовним поводирем виключно керована путінським Кремлем РПЦ, під головуванням Кирила, свідчить про стратегічно сформовану безкомпромісну мету: через духовно-релігійну експансію на свідомість десятків мільйонів віруючих усіх екс-республік СРСР, а головно Україну, остаточно повернути ці народи під беззаперечний імперський вплив Росії.

Саме з України розпочав свою передвиборчу президентську кампанію Путін, за допомоги впливу «пастирського» вояжу Гундяєва, які скоординованими спільними зусиллями намагаються розіграти свою довготривалу гру під назвою «Україна». Путіну, Кремлю, Кирилові однаково вкрай необхідне покорення України, задля досягнення у комплексі поличного, економічно-бізнесового та релігійного результату поневолення України. Адже, за статистикою, кількість віруючих росіян, які прийняли безпосередню участь у Великодних Богослужіннях сягає менше 7% населення Росії, а в Україні понад 25%. А це втрачений контроль над безмежною, для російського сприйняття, чужою «касою», та втрачений політичний вплив на українського виборця для Кремля.

Справжня мета т.зв. «пастирського» візиту Кирила до України, не припинення ворожнечі та «розколу» між різними гілками українського православ'я, а виключно експансійне монополізування та очолення Російською Православною Церквою, на чолі з Кирилом, всього українського православ’я. Всіляко допомагають та надають повне державне сприяння таким войовничо-агресивним зазіханням РПЦ на монопольне керування усім українським православ’ям всі гілки колаборантської влади України: Президент Янукович, уряд Азарова, коаліція «тушок» у Верховній Раді України, продажно-залежні корумповані суди, силові структури та всі містечкові провладні запроданці.

Голова фракції «БЮТ» в Івано-Франківській облраді Юрій Романюк