друкувати


Івано-франківець скаржився Президенту з приводу «неможливості нормально ходити» біля ТЦ «Гранд Базар»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-27 03:15:37

Президенту України Віктору Януковичу адресував свою скаргу мешканець Івано-Франківська І. Кусяк. Чоловік скаржився Главі держави з приводу «неможливості нормально ходити» біля торгового центру «Гранд Базар», що по вулиці Стуса в обласному центрі.

«…Там весь час їздять та паркуються автомобілі і таксі, - йдеться у листі на адресу Секретаріату Президента України. - На попереднє звернення до Івано-Франківської міської влади прийшла відповідь, але нічого, з того, що в ній написано, не зроблено. Все як було так і є; до магазину підійти неможливо, аптеки - теж, там паркується автотранспорт». Івано-франківець просить керівника держави «допомогти у вирішенні даного питання, щоби дійсно на ділі було виконано те, що було сказано у відповіді з міськвиконкому, аби було поставлено знак «Рух заборонено» та відновлено знищені огороджувальні стовпці».

Відповідно до Закону України «Про звернення громадян», даного листа Секретаріат Президента України скерував в Івано-Франківську обласну державну адміністрацію. За підписом заступника голови ОДА Ігоря Зварича цю скаргу направлено в Івано-Франківську міськраду. Звідти 18 липня отримано відповідь за підписом першого заступника Зіновія Фітеля: «…Звернення розглянуто на засіданні міськвиконкому. У зв'язку з додатковим вивченням цього питання - відповідь буде надіслано пізніше». І ось 23 липня на адресу заступника голови ОДА Ігоря Зварича надійшла ще одна відповідь, яку теж підписав перший заступник голови Зіновій Фітель. У ній зазначено: «Знаки «Рух заборонено» встановлено біля ТЦ «Гранд Базар» зі сторони вулиці Стуса. Відновлено два огороджувальні елементи (стовпчики), що були зрізані невідомими особами. У третьому кварталі заплановано підняти дорожну бардюру зі сторони вулиці Івасюка для унеможливлення заїзду автотранспорту на пішохідну зону».

Чи треба було небайдужому мешканцю Івано-Франківська звертатись аж до Президента України, аби було виконане попереднє рішення міської комісії з безпеки - питання риторичне…

Довідка: Івано-Франківська міська комісія з безпеки зобов’язала комунальне підприємство «ДРЕУ» встановити на згаданій пішохідній зоні «огороджувальні елементи», 13 металевих стовпчиків, та зобов’язала СМЕД ДАІ встановити там дорожній знак «Рух заборонено» і попередити керівництво міського громадського об'єднання водіїв-такстистів про відповідальність за порушення правил дорожнього руху на даній пішохідній ділянці.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА