друкувати


10 кращих порад, щоб бути щасливим

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-24 03:00:52

Психологи стверджують, що вміння радіти незначним дрібницям робить людей щасливішими і продовжує життя.

Новинний портал infox.ru склав ТОП-10 кращих порад для підтримки відчуття щастя.

Поділися з ближнім. Один з найкращих способів залишатися завжди в доброму гуморі - це ділитися з родичами і навколишніми хорошими новинами і спогадами.

"Це сильні емоції, які перемагають смуток. До того ж спілкування з оточуючими зближує людей", - сказав американський психолог Фред Брайнт.

"Приємний" самоаналіз. Частіше аналізуйте приємні спогади.

Усвідомивши причину, ви зможете ще раз пережити приємні моменти. Однак, як стверджує психолог Тімоті Уілсон з Університету Вірджинії, захоплюватися занадто сильно все ж не варто. "Щасливими спогадами приємно просто насолоджуватися", - відзначив він.

Не соромтеся "почивати на лаврах". Як можна частіше хваліть себе, якщо, звичайно, того заслуговуєте.

"Багатьом людям нелегко визнавати свої досягнення, - сказав Брайнт. - Є різниця між бути задоволеним собою і безсоромним самомилуванням, повірте, ви зможете їх відрізнити і зрозумієте, якщо раптом почнете перегинати палицю".

Вчіться насолоджуватися. Фахівці стверджують: для досягнення повної гармонії самим з собою необхідно навчитися у повній мірі насолоджуватися приємними відчуттями.

Радійте дрібницях. Не зневірюйтесь. Подумайте: все могло б бути набагато гірше.

Намагайтеся радіти, коли обставини складаються краще, ніж ви очікували. Завжди шукайте плюси в будь-яких ситуаціях.


Останнє почекає. Якщо у вас є хобі, то старайтеся присвячувати йому якомога більше часу.

Найчастіше прикидайтеся. Психологи також радять частіше прикидатися, перебільшуючи свої емоції. Наприклад, голосно сміятися над веселим фільмом або своїм відображенням у дзеркалі.

У гонитві за моментом. Завжди намагайтеся якомога глибше відчути важливі моменти. Брайнт стверджує, що подібне усвідомлення принесе набагато більше радості від просходящего.

Думки геть. Не уподібнюйтеся песимісти, їх і так чимало. Якщо вже у вашому житті і сталося щось гарне, то не варто себе карати за це і говорити всім, що ви цього не заслужили.

Частіше говоріть "дякую". Почуття подяки необхідно культивувати, говорить Брайнт. "Якщо вам несподівано вручили запрошення на вечірку або поступилися місцем в переповненому вагоні, скажіть" спасибі "- говорить він.

Нагадаємо, раніше вчені довели, що гроші тільки покращують життя, але не приносять щастя.

Джерело: Gazeta.ua