друкувати


Пристрасті навколо відшкодувань по ліквідації наслідків повені тривають

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-22 06:30:44

Повінь в Коломийському районі була вже нібито й давно, а відголоски ми ще й досі чуємо, адже пристрасті навколо відшкодувань по ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 7 липня 2010 року на території Івано-Франківської області, тривають ще й досі.

За два тижні до відділу звернення громадян поступило близько 300 заяв і щодня ця цифра збільшується, оскільки громадяни не втрачають можливості отримати хоч невеличке відшкодування за пошкоджені будівлі чи втрачений врожай.

На сьогодні, за словами начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій Коломийської міської ради п. Кротюка О.С., обстеження будинків, пошкоджених стихією, зробили по 280 зверненнях громадян. Комісіями складено відповідні акти та є офіційні рішення по 51 об’єкту, з яких 25 приватних будинків. Обстеження і відшкодування також проводиться по статті «Втрата урожаю». В даному випадку компенсація виплачується в розмірі 50 грн за 1 ар, але не більше 20 арів.

Згідно розпорядження Кабінету Міністрів України, сім’ям, житлові будинки яких пошкоджено виплатять по 1 тис. грн на сім’ю, сім’ям, які відселені з житлових будинків, що підлягають капітальному ремонту – по 2,5 тис. грн на сім’ю.

Автор: Галина ОДОСІЙ