друкувати


Уряд захистить населення України субсидіями за спрощеною системою

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-21 06:30:27

Минулого понеділка голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, перший заступник голови ОДА Василь Плавюк, заступники Руслан Гусак і Роман Іваницький взяли участь в урядовій селекторній нараді, присвяченій соціальному захисту населення при оплаті житлово-комунальних послуг.

Наголошувалося: з прийняттям рішення щодо оптимізації цін і тарифів на природний газ та житлово-комунальні послуги для населення прийняте рішення щодо забезпечення необхідного соціального захисту населення, компенсувавши частину їх витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Зокрема, Уряд розробив комплекс заходів зі спрощення механізму отримання субсидій.
Відповідно до рішення Уряду, субсидія надаватиметься працездатним громадянам, які сплачують за комунальні послуги більше 15% щомісячного доходу, та пенсіонерам, які на ці потреби витрачають понад 10%. Значно спрощено процедура отримання субсидій.
Також спрощено умови отримання субсидій-значно скорочено перелік необхідних документів. Зокрема, працюючим громадянам необхідно подати три документа – заяву на отримання субсидії, декларацію та довідку про доходи, у той же час пенсіонери мають надати лише заяву та декларацію. Тобто довідку про доходи у них пенсіонерів не вимагатимуть. Система соціального захисту сама візьме у Пенсійного фонду дані про те, якого розміру у людини пенсія і відповідним чином зробить нарахування - наголосив Віце-прем'єр. Сергій Тігіпко також додав, що громадянам, які вже мають субсидії, вона перераховується автоматично.

Після урядової селекторної наради голова ОДА провів обласну селекторну нараду для керівників райдержадміністрацій і міських голів міст обласного значення. Михайло Вишиванюк наголосив на важливості проведення широкої роз'яснювальної роботи серед населення щодо посилення їхнього соціального захисту з боку Уряду через субсидії.

«Уряд захистить 80% населення України субсидіями за спрощеною системою», - наголосив голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. - А 20% споживачів газу, які мають достойні зарплати, будуть платити за новою ціною».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА