друкувати


Податківці закривають "Щитом" незаконне ввезення товарів в Україну

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-19 04:45:36

Триває загальнодержавна профілактична операція "Щит", в якій задіяні органи МВС України, СБУ, ДПА та митні органи щодо протидії незаконному ввезенню товарів в Україну та їх подальшому обігу на внутрішньому ринку, виявлення та руйнування схем ухилення від оподаткування у вказаній сфері та мобілізації коштів до бюджету.

Так, з початку проведення операції працівниками податкової міліції спільно з іншими правоохоронними та контролюючими органами проведено 30 перевірок суб’єктів господарювання, з яких у 12 випадках виявлено порушення чинного законодавства.

В результаті проведених документальних перевірок донараховано до бюджету податків та зборів на загальну суму понад 18 млн грн та  забезпечено поступлень коштів до бюджету в сумі більше 6 млн грн.
 
Порушено 2 кримінальні справи відносно посадових осіб СГД, які займаються реалізацією високоліквідних груп товарів імпортного виробництва.

З незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму  близько 800 тис. грн.


Так, нещодавно працівниками відділення боротьби з незаконним обігом підакцизних товарів головного відділу податкової міліції м.Івано-Франківська спільно з працівниками УМВС України в області в ході відпрацювання території обслуговування виявлено та задокументовано факт надання послуг гри та видачі виграшу в  ігровому залі, який знаходиться в обласному центрі.

При подальшій перевірці було встановлено, що в даному приміщенні функціонує 16 ігрових апаратів. У зв’язку із тим, що громадянином, який надавав вказані послуги, було порушено вимоги Закону України “Про заборону грального бізнесу в Україні”. Вказані ігрові апарати з місця події вилучено. Орієнтовна вартість вилученого майна становить 240 тис.грн.

Джерело: ДПІ в м.Івано-Франківськ