друкувати


Орієнтовна сума збитків від стихії на Прикарпатті складає 987 млн 451 тис. грн

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-16 06:30:52

Сьогодні, 16 липня, на 39–тій сесії обласної ради з інформацією про ситуацію, що склалася на Прикарпатті внаслідок стихії 7-8 липня 2010 року, виступив голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Депутат обласної ради Михайло Вишиванюк зазначив, що стихія завдала Прикарпаттю значного лиха. В області було пошкоджено 15 976 гектарів сільськогосподарських угідь, 4 196 житлових будинків, 71 км берегоукріплень, 40 км дамб, 355 км. доріг, 267 автомобільних мостів. Орієнтовна сума збитків, без урахування наслідків зсувів, за словами голови ОДА, складає 987 млн 451 тис. грн.

Ліквідовуючи наслідки негоди, в області оперативно спрацювали усі служби. Особливу подяку за злагоджену і чітку роботу Михайло Вишиванюк висловив працівникам головного управління Міністерства надзвичайних ситуацій України в області.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів Прикарпаття, на першочергові заходи з ліквідації наслідків стихії отримало 18 млн 450 тис. грн. Ще 10 млн грн уряд виділив для здійснення робіт щодо подолання шкоди, завданої червневою повінню. З обласного резервного фонду в райони та міста скеровано 1 млн 499 тис. грн.

В області триває обстеження всіх постраждалих об′єктів та документуються заподіяні збитки – наголосив голова ОДА Михайло Вишиванюк.

«Це робиться для того, аби не допустити нецільового використання коштів, - акцентував увагу керівник області. – У 2008 році дуже поспішали, наскладали актів. В результаті на сьогоднішній день порушено 67 кримінальних справ за розкрадання коштів. Сьогодні на сесії даю офіційне доручення׃ при складанні документів на фінансування відновлювальних робіт обов′язково повинні бути підписи працівників контрольно-ревізійних управлінь та відділень управлінь внутрішніх справ, які займаються боротьбою з економічною злочинністю. Це забезпечить недопущення у майбутньому тих негативних явищ, які маємо на сьогоднішній день в області, і таким чином ліквідує спокусу заробити на повені».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА