друкувати


Облігацій внутрішньої державної позики планується випустити на суму близько 17,6 млрд грн

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-16 08:00:03

Український уряд має намір почати розміщення облігацій внутрішньої державної позики для погашення заборгованості по відшкодуванню податку на додану вартість з 1 серпня.

Про це, виступаючи на зустрічі з представниками ділових кіл в Києві, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"З 1 серпня я думаю, що ми випустимо держоблігації і почнемо розміщення", - сказав, зокрема, глава уряду.

В той же час, він відмітив, що облігації планується випустити на суму близько 17,6 млрд грн і підкреслив, що саме ця сума ПДВ підтверджена перевірками.

"17 - 18 млрд (боргів по відшкодуванню ПДВ) - це реально. Уся інша частина створена компенсаторами і минимизаторами, які створили свій бізнес на ПДВ", - відмітив прем'єр.

Нагадаємо, що раніше замміністра фінансів Тетяна Єфименко заявила, що автоматичне відшкодування ПДВ буде введено до кінця цього року.

Як повідомлялося, минулого тижня віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко прогнозував перехід на автоматичне відшкодування ПДВ в серпні-вересні 2010 року.

Раніше в ряді ЗМІ зявилася інформація, що в Україні в травні податкові органи не прийняли у підприємців не менше 35 тисяч декларацій по ПДВ. За станом на початок липня заборгованість по ПДВ складає 32 млрд грн.

Нагадаємо також, що 21 червня Єфименко заявляла, що випуск облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) по відшкодуванню ПДВ може відбутися на початку липня цього року. Раніше вона заявила, що Кабмін планує випустити ОВДП по заборгованості за ПДВ, за попередніми даними, на суму 15 млрд гривень.

Джерело: ТСН.ua