друкувати


Р.Струтинський: На часі - нові завдання і підвищені вимоги до державних службовців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-15 07:15:47

Під головуванням заступника голови-керівника апарату Івано-Франківської обласної державної адміністрації Романа Струтинського відбулося чергове засідання Координаційної ради з якості ОДА. Йшлося про функціонування системи управління якістю в апараті ОДА та про підсумки внутрішнього аудиту в структурних підрозділах за перше півріччя поточного року.

Зазначалося: 24 лютого проведено нараду-семінар щодо виконавської дисципліни з документами - для працівників, відповідальних за ведення діловодства та організацію контролю за виконанням документів у структурних підрозділах ОДА, обласних установах. Впродовж березня в усіх структурних підрозділах проведено внутрішній аудит методик процедур діяльності держслужбовців, «надання послуг» населенню працівниками ОДА. Виявлено ряд «неістотних невідповідностей» з ведення діловодства, які було «усунено».

Як зазначив уповноважений представник керівництва з питань запровадження та забезпечення функціонування системи управління якістю (СУЯ) Роман Струтинський, за перше півріччя працівниками апарату ОДА «вимірні цілі з якості виконані в повному обсязі».

Водночас, заступник голови – керівник апарату ОДА Роман Струтинський наголосив на необхідності «посилення контролю» керівників структурних підрозділів облдержадміністрації за виконавською дисципліною документів, відповідно до вимог, стандарту ДСТУ ISO9001. Керівники відділів, секторів апарату ОДА отримали доручення: під час робочих виїздів в райдержадміністрації та міськвиконкоми міст обласного значення надавати практичну та методичну допомогу працівникам, оскільки на місцях відбулося оновлення кадрів держслужбовців.

«На часі - нові завдання і підвищені вимоги до представників держави, державних службовців, відповідно до програм Президента України «Україна -для людей», «Будуємо нову Україну» та регіональних особливостей програми «Прикарпаття-писанковий край», - підкреслив Роман Струтинський.

Довідка. 11 травня 2006 року Кабінет Міністрів України своїм рішенням запровадив систему управління якістю в органах виконачої влади, відповідно до міжнародних стандартів ISO серії 9001, схваливши Постанову №614.

Мета програми-створення єдиних для всіх органів виконавчої влади стандартів і процедур діяльності, орієнтація діяльності на задоволення потреб споживачів, підвищення, запобігання проявам корпції. Координаціяна рада з якості ОДА є найвищим органом з питань розробки, впровадження, ведення і постійного поліпшення системи управління якістю.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА