друкувати


ФК «Прикарпаття» може очолити відомий фахівець Роман Григорчук

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-15 08:30:17

Доля виступів івано-франківської команди у новій першоліговій першості вирішилася лише за два з половиною тижні до старту. Так склалося, що президенту «Прикарпаття» Анатолію Ревуцькому, щоб врятувати колектив від перспективи зникнення з футбольної карти України, в міжсезоння довелося терміново шукати підтримки у місцевої влади ...

- Слава Богу, все закінчилося добре, - зауважив Анатолій Миколайович. - Наш клуб активно підтримала місцева облдержадміністрація. Ще в червні відбулася нарада, на якому губернатор області попросив івано-франківських бізнесменів підтримати ФК «Прикарпаття». В результаті нашим партнером погодилася стати одна велика інвестиційна компанія, яка на даний момент займається будівництвом гірськолижного курорту «Буковель».

- У чому полягає співпраця з цією бізнес-структурою?

- Чесно кажучи, у нас був тимчасовою цейтнот, щоб ось так відразу вирішити цілий ряд клубних проблем. Тому до 1 липня вдалося зробити найголовніше: підписати з нашим новим засновником договір, визначитися з бюджетом на сезон і так далі... Відповідно і повноцінну підготовку до першості команда почала тільки в поточному місяці. Нам вдалося провести тільки два спаринги. Спочатку «Прикарпаття» впевнено обіграло тернопільську «Ниву» - 2:0, а потім мінімально поступилося «Арсеналу» (Біла Церква) з рахунком 1:2.
 
- З огляду на форс-мажорні обставини, наскільки якісно провели селекційну роботу?

- Саме зараз я й займаюся трансферними справами. Розумію, що трохи запізно - через пару днів стартує сезон, але краще пізно, ніж ніколи. Що стосується імен наших новачків, то перед тим, як їх назвати, зауважу: у кадровій політиці ми вирішили зробити акцент на повернення додому вихованців «Прикарпаття» - людей, готових гідно постояти за честь рідного клубу. Отже, на даний момент ми вже підписали контракти з такими футболістами, як Василь Плехтяк, Андрій Танюк, Андрій Герасименко, Олег Шкред і перспективним 21-річним голкіпером львівських «Карпат» Андрієм Новаком. Для нас абсолютно не соромно, що крім Новака, всі інші новачки - вікові виконавці. Їх досвід, впевнений, нам дуже знадобиться.

- Цими гравцями поповнення команди і обмежиться?

- Ні. Ми ведемо переговори з тими ж «Карпатами» про перехід в наш колектив ще одного-двох футболістів. Також я контактую з керівництвом київського «Динамо» на предмет трансферу з другої команди столичного клубу двох гравців. Оскільки остаточної домовленості з цими клубами поки не досягнуто, імен поки називати не буду.

- За наявною у нас інформацією, «Прикарпаття» може очолити відомий фахівець Роман Григорчук ...

- Приховувати мені нічого. З Григорчуком ми вже контактували. Прихід до нашого клубу тренера такого рівня - великий плюс! Я двома руками за підписання з ним контракту, але остаточне «добро» на цей важливий і відповідальний крок дадуть лише наші нові інвестори.

Джерело: sport.if.ua