друкувати


М.Квятковська: Виходжу на килим — забуваю про травму

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-15 12:45:38

Минулого тижня в Дніпропетровську відбувся чемпіонат України з вільної боротьби. Однією з головних несподіванок стала перемога 22-річної Мар’яни Квятковської у вазі до 63 кг.

Уродженка Калуша, на Івано-Франківщині, яка навчається у Львівському училищі фізичної культури, у півфіналі здолала фаворитку — учасницю Олімпіади-2008 Юлію Остапчук. Чемпіонка Європи 2008 року вперше в кар’єрі перемогла на чемпіонаті України.

— Першу сутичку боролася з донеччанкою Марією Куліковою — виграла, поклавши суперницю на лопатки, — розповідає борчиня. — Другу провела з львівською дівчинкою Роксоланою Хемич. Також виграла у подібному стилі. І в півфіналі вийшла на Юлію Остапчук.

Її вважали фавориткою.

— Тренер Ігор Дух мене добре налаштував. Сказав вийти, зібратися з думками і добре відборотися. Головне — не переживати. Вийшла, пройшло секунд 30, і я зробила свій коронний прийом — кидок через стегно, поклавши суперницю на лопатки.

Готували цей прийом чи він вийшов спонтанно?

— Готувала. Узагалі я зі всіма так борюся. Цей кидок мені подобається.

Остапчук знала про нього?

— Звичайно. Я використовувала прийом на багатьох змаганнях.

Як склалася фінальна сутичка з донеччанкою Ганною Федоровою?

— Я розуміла, що виграю в неї. Але фінал є фінал. Він усе рівно напружений. Боїшся якийсь зайвий рух зробити, щоб не програти. Я виграла два періоди по 1:0 і не особливо намагалася збільшити перевагу, просто утримувала переможний рахунок.
    
У Дніпропетровську ви боролися в наколіннику.

— Я, напевно, доки буду боротися, його не зніму. Були травми коліна, операції. Коліно постійно мене мучить, є дискомфорт. Але коли виходжу на килим — забуваю про травму. Знеболюючими не користуюся. На тренуванні розігріваю коліно — тоді менше його відчуваєш. А на змаганнях одягаю наколінник і виходжу на килим із думками, що все буде добре.

Ця перемога забезпечила вам путівку на чемпіонат світу?

— Сподіваюся. Але знаєте, як у нашій країні буває. Ще можливі варіанти. Якби був такий, що Юлія Остапчук комусь іншому програла, а я стала чемпіонкою, то, можливо, була б ще якась ”прикидка”. Але я в неї виграла. Чисто.

Автор: Василь ТАНКЕВИЧ
Джерело: Gazeta.ua