друкувати


«Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії» неодноразово надавав допомогу потерпілим від повені

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-14 03:30:30

Знову повінь нещадно завдає шкоди в різний спосіб жителям Івано-Франківської області. Неодноразово БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії» надавав допомогу потерпілим від повені, оскільки постійно досліджує цю проблему. І цього разу він не залишився байдужим до постраждалих.

З допомогою відповідальних за «Карітас» в нашій єпархії, налагоджено співпрацю з «Карітасом Оломоуц» (Чехія). Було вирішено створити групу людей в «Карітасі» (Коломия), що відповідатимуть за допомогу потерпілим від наслідків стихійних лих. Зараз триває пошук волонтерів для роботи в групі та підготовка до приїзду чеських спеціалістів. Частину обладнання вже доставлено в Коломию, а іншу частину очікують з приїздом партнерів.

Та стихії не запитують в нас, коли їм зручно нахлинути. І минулого тижня жителі нашої області знову рятували свої господарства від повені. Але, на жаль, не всі мають змогу собі вповні допомогти, зокрема незахищені версти населення, старші одинокі люди, обездолені.

Але світ не без добрих людей, і вже завтра 4 сім'ї з міста Косова отримають допомогу від «Карітасу». Їхні будинки «рятуватимуть» осушувачі повітря, які сьогодні прибули до Коломиї. На жаль, поки їх ще тільки 2, але завдяки великій потужності (20 л на добу) спробують допомогти якнайбільшій кількості потерпілих від повені.

Директор БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії» Сергій Триф'як: «На жаль, в нашій державі ніхто комплексно не займається ліквідацією стихійних лих. І це мала спроба допомогти найбільш незахищеним верствам населення у даній проблемі.»

Також «Карітас» проводить збір коштів для допомоги потерпілим від повені.

Сподіватимемось, стихії більше не будуть так нищівно нас випробовувати. Але коли вже що й станеться, то ми вже маємо куди звернутись за допомогою.

Автор: Галина ОДОСІЙ