друкувати


С.Тігіпко: Часткове підняття тарифів буде

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-14 11:45:42

Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко перед початком засідання Кабміну висловив припущення, що країна не обійдеться без підняття тарифів на житлово-комунальні послуги.

"Думаю, що ми не обійдемось без підняття тарифів, бо в нас збиткова компанія "Нафтогаз", а це практично державні гроші, це державна компанія, за яку ми гарантуємо, що вона буде і потрібна Україні", - сказав Тігіпко.

Він також зазначив, що дефіцит "Нафтогазу" буде складати близько 10 млрд гривень.

"Цей дефіцит нам потрібно покрити, і тому часткове підняття тарифів, я думаю, буде. І наше завдання одне – компенсувати це за рахунок державних грошей, щоб не постраждали найбідніші", - наголосив урядовець.

Як повідомлялося, 9 липня голова профільного комітету Верховної ради Володимир Рибак заявив, що підвищення тарифів цього року буде здійснено до початку опалювального сезону.

Нагадаємо Національна комісія регулювання електроенергетики України затвердила для потреб населення роздрібні ціни на природний газ на рівні 72,54 коп. за 1 м3 з ПДВ, при наявності газових лічильників. А за їх відсутності - 79,80 коп. Таким чином, газ подорожчаэ на 50%.

Джерело: ТСН.ua