друкувати


«Чорний день» для літніх майданчиків Івано-Франківська настане 24 липня

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-14 09:30:41

З 24 липня усі незаконно встановлені літні торговельні майданчики підлягатимуть примусовому знесенню. Про це вчора під час оперативної наради повідомила заступник начальника управління архітектури та містобудування Світлана Лосюк.

З її слів, 24 червня було прийняте відповідне рішення Івано-Франківського міськвиконкому, яке передбачало можливість власникам 12 таких майданчиків добровільно демонтувати їх своїми силами. В разі, якщо цього не буде зроблено, незаконні малі архітектурні форми демонтовуватимуться примусово силами муніципальної влади з подальшим відшкодуванням винуватцями витрачених з бюджету коштів.

Несподіваний захист власники самовільно встановлених МАФів знайшли в особах начальника міського управління житлово-комунального господарства Василя Білика та заступника Івано-Франківського міського голови Ярослава Яцишина. Перший ніяк не міг повірити, що встановлення малих архітектурних форм без будь-яких дозволів можливе в нашому місті, в чому його таки переконали, а другий закликав дати винуватцям можливість офіційно оформити документи на діючі майданчики і сплачувати за них гроші до бюджету. Якими саме мотивами керувався чиновник: опікуванням про наповнення міського бюджету чи власними інтересами – наразі невідомо.

Автор: Сергій БІЛИЙ