друкувати


Рятувальники скаржаться, що комунальні служби усунулись від ліквідації наслідків повені

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-14 09:15:47

Івано-Франківські рятувальники скаржаться, що комунальні служби усунулись від ліквідації наслідків повені в місті.

До відкачування вод з підвалів мешканців обласного центру Прикарпаття слід залучати не тільки пожежних, - переконане керівництво Івано-Франківського міського управління ГУ МНС в області. Тільки за останній дощовий тиждень, - розповідає «Експресу» начальник управління полковник служби цивільного захисту Василь Мацалак, - наші співробітники здійснили 93 виїзди на відкачування води з обійсть і житлових будинків івано-франківців, ще 9 виїздів здійснили працівники КП «Водоекотехпром», проте можливості для ліквідації наслідків повені є також і у інших комунальних служб»

Зі слів головного рятувальника міста, КП ДРЕУ має на балансі необхідну тракторну техніку та муловисмоктувальні машини, в той час як в розпорядженні КП «Івано-Франківськтеплокомуненего» є потужні насоси. «Тим не менш, - продовжує пан Мацалак, - вся вага відновлювальних робіт припадає припадає на пожежні машини, які призначені для гасіння пожеж, а не для ліквідації повеней».

При цьому міськуправління для поєднання функції з відкачування води з основним завданням, яке лежить на пожежних караулах, сьогодні потребує субвенції від міської влади в сумі не менш, ніж 60 тисяч гривень для придбання необхідної кількості пального. Місто ж, як повідомив перший заступник Івано-Франківського міського голови Зіновій Фітель, наразі готово виділити лише половину цієї суми.

Автор: Сергій БІЛИЙ