друкувати


У підтопленні кварталів Івано-Франківська звинуватили голів приміських сіл

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-13 05:35:02

Порятунок потопаючих – справа рук самих потопаючих. Це гасло як ніяке інше найкраще підходить у ситуації з пошуками винних у підтопленні району вулиць Довженка, Сухомлинського та Коновальця обласного центру Прикарпаття, а також приміських сіл Опришівці та Крихівці стічними водами з території Івано-Франківського аеропорту.

Так, керівництво обласного центру своїм розпорядженням зобов’язало сільських голів усіх сіл, які територіально входять до Івано-Франківської міської ради, а також голів територіальних комітетів, терміново доповісти стан систем водовідведення на ввірених їм територіях, а саме чи є в селах кювети і чи почищені вони від промислового і побутового сміття.

«Колись, – розповів «Експресу» перший заступник Івано-Франківського міського голови Зіновій Фітель, – стічні води йшли в Крихівці і Опришівці і там по безіменних струмочках стікали в річки. Зараз же вони утворили в обох селах два басейни і третій – в мікрорайоні «БАМ».

На думку міської влади підтоплення вказаних сіл та прилеглих міських мікрорайонів, яких не траплялося раніше, виникають через скидання самими ж селянами сміття в потічки та кювети. «Все, що викидається, – продовжує пан Фітель висипається у фосу». Контролювати відповідність доповідей дійсності буде спеціально створена комісія, котра час від часу здійснюватиме рейди на території сільських рад та територіальних комітетів.

Автор: Сергій БІЛИЙ