друкувати


Як Коломия бореться з повінню

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-13 03:45:33

Під керівництвом заступника Коломийського міського голови Михайла Білоуса відбулася нарада за участю працівників управлінь і відділів міської ради, представників партій і громадських організацій міста з питання здійснення заходів по наданню допомоги потерпілим мешканцям міста Коломиї від стихійного лиха, що сталося 7 липня 2010 року.

Михайло Білоус довів до присутніх на нараді вимоги розпорядження Кабінету Міністрів України від 7.07.2010 р. №1378-р “Про виділення коштів для здійснення невідкладних заходів з ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 7 липня 2010р. на території Івано-Франківської області” та розпорядження голови ОДА від 09.07.2010 р. №408.

Відповідно до зазначених документів, власникам житлових будинків, які повністю зруйновані, буде виплачено по 5 тис. грн, сім'ям, які відселені з будинків, що підлягають капітальному ремонту — по 5 тис. грн, а сім'ям, житлові будинки яких пошкоджено, - по 1 тис. грн на сім'ю.

Громадянам, яким було підтоплено городи та садові участки з городніми культурами, буде здійснене відшкодування в сумі 50 грн за сотку, але не більше, як за 20 соток.

На нараді опрацьовано проект розпорядження міського голови про створення комісій з числа працівників міської ради, представників політичних партій і громадських організацій, які будуть проводити обстеження місць підтоплення і складати відповідні акти.

Після проведення обстежень і складання відповідних актів списки громадян будуть затверджуватися на засіданні міськвиконкому, а виплата компенсацій здійснюватися управлінням праці та соціального захисту населення.

Джерело: Відділ організаційно-аналітичного забезпечення діяльності Коломийської міської ради