друкувати


СБУ допомогла Надвірнянському дитбудинку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-12 12:15:16

7 липня, в одне з найбільших християнських свят, співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області надали шефську допомогу вихованцям Надвірнянського обласного будинку дитини.

Дитячі підгузки, гіпоалергенні соки, банани, печиво без барвників та штучних ароматизаторів – до комплектування допомоги співробітники СБУ підійшли відповідально. Вибирали, як для своїх. А для маленької Каріни – лялька, адже у неї сьогодні день народження.

У Надвірнянському будинку дитини виховуються малюки віком від 1 до 4 років. У багатьох з них є батьки, які, однак, долею дітей переймаються не надто. “Зараз діток мало”, – кажуть працівниці дитбудинку, – “Батьки багатьох розібрали”. Здавалося б, тільки радіти. Однак на обличчях вихователів сум. “Чи годують їх там, чи не годують? Як за ними дивляться?... Добре, якщо добре, але… Це ж заради допомоги, яку виплачують на дітей. Ми б раді, якби хоч на зиму нам їх давали, коли батькам опалювати нічим, однак вони на це не підуть: не хочуть втрачати гроші”.

Вже втретє за два місяці, відколи розпорядженням Голови ОДА за Управлінням закріплено шефство над Надвірнянським дитбудинком, співробітники СБУ відвідують підшефний заклад. Коли їхали вперше, боялися того, що доведеться побачити. Однак були приємно вражені гарним виглядом малюків і дитбудинку в цілому. Тоді шефи з СБУ подарували малюкам пісочницю та гойдалку.

Спокійні доброзичливі працівниці, яскраві іграшки в охайних приміщеннях груп – наче, все є у дітей. Не вистачає тільки мами – дбайливої і турботливої, чиї ніжні доторки і добрі слова могли б компенсувати шкоду, яку завдано малюкам у перші роки життя, а часом – іще до народження. Вірогідність того, що горе-батьки отямляться, мала. Втім, не повинна зникати надія на краще для дітей. Необхідно робити все, що ми, чужі люди, можемо. Будемо і надалі намагатись покращити побут малюків, робити життя добрішим до тих, хто безвинно спокутує не лише за провини своїх батьків, але і за нашу байдужість до проблем, що породжують соціальних сиріт: низького рівня освіти, безробіття, домашнього насильства, вільного продажу алкоголю, поширення наркоманії.

Автор: Марія РИМАР, прес-група Управління СБУ в Івано-Франківській області