друкувати


Борги київських комунальників гасять мешканці регіонів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-10 08:00:33

Відносини місцевих громад з Києвом нагадують стосунки колоній з метрополією, - вважає депутат Чернівецької міської ради Михайло Крайс. Таку заяву він зробив під час прес-конференції з нагоди проведення в Івано-Франківську зібрання Асоціації регіональних лідерів.

З його слів, сьогодні мешканці Києва сплачують комунальні послуги за заниженими тарифами, в наслідок чого утворюються величезні суми заборгованості київських комунальників перед енергопостачальними організаціями. Так, заборгованість столичного водоканалу перед енергетиками, зі слів пана Крайса, на сьогоднішній день становить більш як 1 мільярд гривень. «Заповнити цю діру, - зазначає чернівецький депутат, - енергетики намагаються за наш рахунок».

Другим аспектом нерівноправності відносин між регіонами і столицею, на думку М.Крайса, є діяльність великих мережевих гіпермаркетів, жоден з яких, не сплачує ані копійки податків і зборів у місцеві бюджети, оскільки вісі вони зареєстровані у столиці, в чий бюджет і йдуть їх платежі. Це стосується і працівники вказаних закладів, оскільки всі вони рахуються на роботі в Києві.

Автор: Сергій БІЛИЙ