друкувати


Аналітична довідка про надзвичайну ситуацію на території Івано-Франківської області

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-09 04:15:12

Внаслідок довготривалих, сильних дощів в період з 7 по 8 липня від розливу річок, підмиву та пошкодження окремих ділянок дамб, підйому ґрунтових вод, накопичення в низинах стічних вод та активізації зсувних процесів у 14 районах Івано-Франківської області постраждало 133 населених пункти, з них повністю або частково підтоплено 85 населених пунктів, у тому числі – м.Івано-Франківськ.

Станом на 8.00 год. 9 липня 2010 року стихією підтоплено 623 житлових будинки, 1 об’єкт соціальної сфери (Центральна міська клінічна лікарня м. Івано-Франківська), 674 підвальних приміщення, 2030 дворогосподарств, 2287 присадибних ділянок, 1064 криниці, 349,3 га сільгоспугідь. Відсутнє транспортне сполучення з 39 населеними пунктами.

За інформацією Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області відсутнє транспортне сполучення з 39 населеними пунктами, зруйновано 1 міст (на автодорозі Галич-Цвітова у с. Мошківці), пошкоджено (з урахуванням пошкоджень під’їзних шляхів) 16 мостів, зруйновано 4,4 км та пошкоджено 12,6 км дорожнього покриття автошляхів державного і місцевого значення.

Залученими силами МНС з початку надзвичайної ситуації проводяться аварійно-рятувальні та інші невідкладні роботи в населених пунктах, які постраждали від шкідливої дії паводкових вод, заходи з евакуації та тимчасового відселення, продовжується зосередження додаткових сил і засобів МНС з інших регіонів. Для забезпечення потреб населення постраждалих районів області в питній воді та продуктів харчування готові до залучення

6 одиниць техніки високої прохідності від ГУ МНС в Івано-Франківській області.

Станом на 20.00 год. 8 липня 2010 року підрозділами МНС врятовано 2 осіб, евакуйовано – 217, вилучено з води 3 автомобіля, підтоплених паводком.

Для надання допомоги населенню з ліквідації наслідків стихії в даних районах працюють мобільні оперативні групи та аварійно-рятувальні підрозділи ГУ МНС в області та передислоковані з сусідніх областей (Хмельницької, Львівської та Закарпатської) 67 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки.

Усього до ліквідації наслідків стихії залучено 1495 чол., 281 од. техніки, з них від МНС – 646 чол. особового складу, 76 од. техніки, плавзасобів – 32 од., мотопомп – 40.

Ситуація контрольована. Населення області постійно інформується про ситуацію, що склалася і заходи, що вживаються владою для нормалізації обстановки.

В зоні надзвичайної ситуації в цілодобовому режимі працює оперативна група МНС під керівництвом першого заступника Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Володимира Антонця.

Джерело: Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи