друкувати


В Івано-Франківському міськвиконкомі стажувались нігерійці

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-09 05:00:27

Сертифікати про успішне проходження стажування в управліннях та відділах Івано-Франківського міськвиконкому отримали 8 липня 38 молодих людей – учасників проекту «Молодь і влада».

Стажування тривало протягом трьох місяців і проходило в два етапи: ознайомча практика в підрозділах міськвиконкому та презентація цих підрозділів своїм колегам. Крім того програма проекту включала виїзний практичний семінар з питань діяльності органів місцевого самоврядування на базі виконкому Чернівецької міської ради, тренінг «Лідерство і спілкування» на базі Івано-Франківського центру підвищення кваліфікації держслужбовців, зустрічі з відомими людьми, такими як: Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус, журналіст «Голосу Америки» Андрій Годованець, учасник «Фабрики зірок» Віталій Чирва, письменник Володимир Єшкілєв та інші. Участь в проекті взяли студенти івано-франківських вишів та активісти місцевих громадських організацій, які, залежно від своєї майбутньої спеціальності, проходили стажування в управліннях економічного та інтеграційного розвитку, культури, внутрішньої політики, міському центрі соціальних служб для молоді та інших підрозділах міської виконавчої влади.

Як повідомили в прес-службі Івано-Франківського міськвиконкому, з 48 учасників проекту сертифікати змогли отримати тільки 38. Кращі з них були рекомендовані для зарахування в кадровий резерв виконавчого комітету.

Під час церемонії вручення сертифікатів, на якій були присутні мер обласного центру В.Анушкевичус, керуючий справами міськвиконкому А.Лис, голова молодіжного міськвиконкому Ірина Рабарська, молоді стажери говорили багато теплих слів на адресу своїх наставників. На пам'ять про себе вони подарували Івано-Франківському жовту краватку, яка зі слів В.Анушкевичуса, відтепер символізувати Івано-Франківськ. В зв’язку з цим мер доручив А.Лису при підготовці презентаційних матеріалів про обласний центр в обов’язковому порядку долучати до них подібну краватку.

Родзинкою заходу стала видача сертифікатів про успішне стажування у міськвиконкомі трьом студентам з Нігерії, які на знак поваги до нашого міста тут же проспівали пісню «Червона рута». При цьому варто зауважити, що, як виявилось при спілкуванні, тільки один з трійці африканських гостей в дійсності володіє українською мовою.

Автор: Сергій БІЛИЙ